ד"ר שי רבין | פסיכולוג קליני

טיפול פסיכולוגי בילדים, מתבגרים ובמבוגרים

צור קשר

052-6780035

rabinshai@gmail.com

כתובת הקליניקה:

בית רון, קומה 5

רח' אחוזה 142, רעננה

שאלות נפוצות

ייתכן ופניה לטיפול תעורר חששות, שאלות או התלבטויות: האם אני יכול להתגבר על המצב לבד? למה אני פשוט לא יכול לדבר עם חבר? למה אני צריך לפנות לטיפול אם הסתדרתי עם המצב עד כה? מה זה בכלל טיפול פסיכולוגי? האם מישהו שלא מכיר אותי מסוגל בכלל לעזור לי?

מתי פונים לטיפול?

כל אחד מאיתנו עשוי לחוות במהלך חייו משבר או מצוקה. בקשה לקבלת עזרה מקצועית אינה תמיד דבר פשוט ופעמים רבות האדם מנסה להתמודד עם הבעיה בעצמו או בעזרת אדם קרוב. עם זאת, לעיתים התמודדות זאת אינה מובילה לשיפור או הקלה, והאדם יכול להיתרם מפניה לאיש מקצוע.

אנשים פונים לטיפול מסיבות שונות. יש הפונים בעקבות מצוקה נפשית כמו דכאון או חרדה ומחפשים דרך להקל על הסבל שהם חווים. אחרים פונים במהלך משבר חיים הפוקד אותם כמו פיטורים מהעבודה, מחלה או סיום של זוגיות והיו רוצים להבין כיצד להתארגן מחדש על חייהם ולהסתגל למצב החדש. יש כאלו המעוניינים בטיפול פסיכולוגי מתוך רצון להעמיק בהכרות ולהבין טוב יותר את עולמם התוך נפשי.

איך בוחרים פסיכולוג?

לאחר ההחלטה על פניה לטיפול, אתה ניצב מול שאלות לא פשוטות- למי עליי לפנות מבין שלל אנשי המקצוע ואיך אדע אם הפסיכולוג יתאים לי? קשה מאוד לדעת ולנבא את מידת ההתאמה בטרם מתחיל הטיפול, אך ניתן לעשות סינון ראשוני שיקל על החיפוש.

ראשית, כדאי לחשוב האם ישנה העדפה לפסיכולוג או פסיכולוגית. ההעדפה היא אישית ומחקרים אינם מראים כי להעדפה כזאת תרומה על הצלחת הטיפול. שנית, כדאי לברר על ההכשרה של הפסיכולוג, גישתו הטיפולית וניסיונו בבעיה- האם האם הוא בעל ניסיון בטיפול במצבי דכאון, חרדה או בעל מומחיות בעיבוד אבל והתמודדות עם תקיפה מינית. אם אין ברשותך המידע, ניתן בשיחת הטלפון המקדימה לספר בקצרה מהן הסיבות העיקריות לפנייה לטיפול ולשאול האם יש למטפל ניסיון בתחום. דרך מקובלת נוספת היא קבלת המלצה דרך אדם קרוב, רופא משפחה או פסיכיאטר שמתוך הכרות אישית או מקצועית יכול להמליץ על איש מקצוע. דרך זאת עשויה להעלות את סיכויי התאמה, אך חשוב לזכור שיצירת קשר בין שני אנשים אורכת זמן, וחווית ביטחון לא תמיד מגיעה בן רגע. כדאי לתת מספר פגישות בטרם מעריכים האם הקשר הטיפולי שנרקם מתאים או לא, ולפעמים זה דווקא הקושי בגללו פנינו מלכתחילה. מומלץ אפילו לדבר על כך, ולומר לפסיכולוג מהן התחושות בחדר ומה מציפיותך אינן מתקיימות. הדבר יכול להוביל לקירבה ותחושה כי יש מי שמקשיב לך. ואחר כל זה, כדאי גם להקשיב לתחושות הבטן, במידה ואלו אומרות כי הקשר אינו הדבר שחיפשת.

מהי המסגרת של טיפול פסיכולוגי?

לרוב, הפגישות הראשונות מוקדשות ברובן להכרות עם המטופל ועם הבעיה שבגינה פנה. בסוף ההערכה הראשונית, נוכל לדבר על המשגת הבעיה והמלצה באיזו גישה יש לנקוט. בפגישות הבאות, המטופל יביא למפגש כל חומר, שאלה או מצוקה שהוא בוחר להביא ויחד ננסה להבינו. פגישה טיפולית אורכת כ-50 דקות ותדירותה היא חד שבועית. לתקופות מסויימות, ייתכן ויומלץ על העלאת התדירות לדו-שבועית.

באיזה גישה אתה מטפל?

הגישה שלי היא אינטגרטיבית ומשלבת לפי צורכי המטופל ובקשותיו טיפול קוגניטיבי- התנהגותי לצד גישה פסיכו דינאמית. לעיתים קרובות, לאחר הטיפול בבעיה הספציפית, נפתחת האפשרות להעמקה ורצון להכרות של עולמנו הפנימי.

מהי ההכשרה שלך?

על ההכשרה המקצועית שלי והידע האקדמי ניתן לקרוא כאן.

באילו בעיות אתה מטפל?

אני מטפל במגוון רחב של קשיים ובעיות, וניתן לקרוא עליהן כאן.

 

 

 

© 2020 כל הזכויות שמורות לשי רבין |התכנים המופיעים באתר אינם מהווים עצה רפואית או תחליף להתייעצות עם מומחה

 עיצוב ובנייה: uripeleg.co.il